Haber Van Tv

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Van Tarihi
  4. »
  5. CHP’de deprem

CHP’de deprem

admin admin -
206 0

Son zamanlarda CHP içerisinde önemli gelişmeler yaşandı. Öncelikle, parti içerisinde ‘100 milyon liralık kayıp’ iddiasıyla gündeme gelen yöneticileri, bu konuda medyaya ve kamuoyuna açıklama yaptı. Erdem, iddiaları yalanlayarak, CHP’liler de bu konuda açıklama yapmasını istedi. Bazıları ise, partinin gelir-gider tablosunun detaylı olarak incelendiğini ve ‘kayıp’ olarak nitelendirilebilecek usule aykırı herhangi bir işlem tespit edilmediğini belirtmişti.

Bir diğer önemli gelişme ise, CHP‘de üç milletvekilinin istifası oldu. Bu milletvekilleri, ’29 Ekim Gücü’ adını vererek, parti içindeki bazı politikalara itiraz etti. Bu itirazlar, özellikle CHP’nin HDP ile ittifak kurmasına ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yakınlaşmasına yönelikti. İstifa eden vekiller, parti içinde yanlışları görüp susamayacaklarını ve Cumhuriyetin ve milletin çıkarlarını koruyacaklarını ifade etti.

Ayrıca, CHP’de belediye başkan adaylıklarıyla ilgili de önemli bir gelişme yaşandı. Parti, 126 belediye başkan adayını daha belirledi. Bu adaylar arasında Konya’da İsmail Sonkaya, Samsun’da Cevat Öncü, Manisa’da Ferdi Zeyrek ve Çanakkale’de Muharrem Erkek gibi isimler yer alıyor.

Bu haberler, CHP’nin iç dinamiklerinde önemli değişikliklerin yaşandığını gösteriyor ve Türkiye’nin siyasi gündeminde önemli bir yer tutuyor.

İlgili Yazılar