Haber Van Tv

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Van Tarihi
  4. »
  5. bdpye molotof atip ceza almayinca bu kez hdpye kursun sıktı

bdpye molotof atip ceza almayinca bu kez hdpye kursun sıktı

admin admin -
179 0

Yerel bir olayda, geçmişte Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) binalarına molotofkokteyli saldırı düzenleyip herhangi bir cezai yaptırım almadığı iddia edilen bir şahıs, bu kez Halkların Demokratik Partisi (HDP) binasına silahlı saldırı gerçekleştirdi. Saldırganın, geçmişteki eylemlerinden dolayı herhangi bir ceza almadığından dolayı serbest bırakıldı ve bu yeni saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edildi.

Olay, HDP’nin yerel parti binasında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, maskeli bir şahıs, HDP binasına yaklaşarak ateş açtı. Saldırı sırasında parti binasında çok az sayıda kişi bulunuyordu ve herhangi bir yaralanma yaşanmadı. Saldırının ardından şüpheli olay yerinden kaçtı.

Kolluk kuvvetleri, saldırganın yakalanması için geniş çaplı bir operasyon başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda, saldırganın aynı zamanda geçmişte BDP’ye yönelik molotofkokteyli saldırısının faili olduğu tespit edildi. Bu önceki saldırıda da maddi hasar meydana gelmiş, ancak şüpheli hakkında yürütülen soruşturma neticesinde herhangi bir ceza verilmediği söylendi.

HDP yetkilileri, yaşanan saldırı sonrasında bir basın açıklaması yaparak, şiddete ve siyasi parti binalarına yönelik saldırılara karşı toplumsal duyarlılık çağrısında bulundu. Açıklamada, “Siyasi görüş ayrılıkları şiddetle çözülemez. Partimize yönelik bu saldırıyı kınıyor, yetkilileri failleri adalet önüne çıkarmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Olayın ardından, siyasi çevreler ve sivil toplum kuruluşlarından da saldırıya tepkiler geldi. Birçok kişi ve kurum, siyasi şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, bu tür eylemlerin demokratik süreçlere zarar verdiğini dile getirdi.

Kolluk kuvvetleri, saldırganın yakalanması için yürüttüğü çalışmalar devam ederken, yerel toplumda güvenlik endişeleri arttı. Olay, Türkiye’nin siyasi arenada yaşanan şiddet olaylarına dair tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

İlgili Yazılar